Centrul de presă

Întrevederea secretarului de stat Iulia Matei cu ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România, Roelof Van Ees

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
13.11.2019
Secretarul de stat pentru afaceri europene, Iulia Matei, l-a primit astăzi, 13 noiembrie 2019, în vizită de prezentare, pe ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România, Roelof van Ees. 
Iulia Matei a subliniat deschiderea părții române pentru aprofundarea cooperării cu Olanda și pentru o coordonare mai activă între cele două state la nivel european, în contextul actual marcat de schimbări instituționale, implicațiile procesului Brexit, precum și de noile priorități strategice ale Uniunii. 
Cei doi oficiali au pus în evidență dinamica crescută a contactelor politico-diplomatice din ultima perioadă și dinamica investițiilor și schimburilor comerciale, Olanda aflându-se pe primul loc în topul investitorilor  în România. De ambele părți a fost exprimată dorința de intensificare a agendei bilaterale.
Secretarul de stat pentru afaceri europene, Iulia Matei, a evidențiat obiectivul României privind consolidarea proiectului european și interesul de a valorifica experiența de succes a Președinției României la Consiliul UE din prima jumătate a anului.  
 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice