Centrul de presă

Participarea secretarului de stat Alexandru Victor Micula la reuniunea preliminară a statelor din Sud Estul Europei în perspectiva creării unei rețele mediteraneene de prevenirea atrocităților

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
23.10.2019

Secretarul de stat Alexandru Victor Micula a participat la reuniunea preliminară a statelor din Sud Estul Europei în perspectiva creării unei rețele mediteraneene de prevenire a atrocităților, organizată în perioada 22 – 23 octombrie 2019 la București.

Oficialul român s-a referit la proiectele comune organizate de MAE împreună cu Auschwitz Institute for Peace and Reconciliation (AIPR) în domeniul prevenirii genocidului și atrocităților în masă. În context, oficialul român a amintit că, în baza lecțiilor învățate pe durata exercitării mandatului președinției române a IHRA în anul 2016, începând cu 2017 au fost organizate o serie de evenimente dedicate pregătirii magistraților, funcționarilor publici și reprezentanților mediului academic pe tema prevenirii genocidului și atrocităților în masă.

Întâlnirea preliminară a  statelor din regiunea Europei de Sud-Est organizată la București a oferit cadrul adecvat pentru un schimb de vederi pe tema lansării unei rețele mediteraneene privind prevenirea atrocităților în masă.

Informații suplimentare:

Reuniunea preliminară a fost organizată în perioada 22 – 23 octombrie 2019 de Ministerul Afacerilor Externe, în cooperare cu organizațiile neguvernamentale americane Auschwitz Institute for Peace and Reconciliation (AIPR) și Stanley Foundation.

Reuniunea de la București și-a propus să aducă împreună reprezentanții statelor Europei de Sud-Est cu obiectivul de a discuta despre un proiect de cooperare regională pe tema prevenirii atrocităților în masă.