Centrul de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Ramona N. Mănescu, a ambasadorului Regatului Suediei în România, Anneli Lindahl Kenny, în vizită de rămas-bun

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
12.08.2019

Ministrul afacerilor externe, Ramona N. Mănescu, a primit-o astăzi, 12 august 2019, pe Anneli Lindahl Kenny, ambasadorul Regatului Suediei la București, în vizită de rămas-bun.

Discuțiile au vizat stadiul cooperării româno-suedeze, evidențiindu-se, în ultimii ani, o consolidare a dialogului politic, mai ales a dimensiunii parlamentare. Ambele părți au punctat dorința de a relansa consultările bilaterale la nivel înalt. Demnitarul român a remarcat faptul că relațiile economice cu Regatul Suediei au înregistrat progrese în ultimii 10 ani, volumul comerțului bilateral crescând cu peste 50%, depășind, astfel, 1 miliard de euro. Totodată, a avut loc un schimb de opinii cu privire la subiecte ce țin de dimensiunea socială a cooperării româno-suedeze, atât la nivel bilateral, cât și în cadrul Uniunii Europene - de exemplu, necesitatea continuării promovării egalității de gen și a incluziunii persoanelor aparținând unor grupuri vulnerabile.

În cadrul întrevederii, cei doi interlocutori au subliniat viziunea comună asupra unor teme aflate pe agenda europeană, cum ar fi Parteneriatul Estic, securitatea în Europa și cooperarea la Mările Neagră și Baltică. De asemenea, au punctat buna cooperare pe durata Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, încheiate la finalul lunii iunie.

Ministrul român a apreciat activitatea ambasadorului suedez, urându-i succes în activitatea sa profesională.

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice