Conferința femeilor francofone

 

În perioada 1-2 noiembrie 2017, România va organiza, în cooperare cu Organizația Internațională a Francofoniei, Conferinţa femeilor francofone, sub înaltul patronaj al Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, şi în prezenţa Secretarului General al Francofoniei, doamna Michaëlle Jean.

Conferința va aborda tematica Participării femeilor la viaţa economicăinovaţie, antreprenoriat şi dezvoltare și va reuni în jur de 450 de reprezentanți guvernamentali,  ai societății civile și ai mediului de afaceri, pentru a evidenția contribuțiile femeilor la dezvoltarea economică.

Evenimentul va cuprinde atât sesiuni plenare, cât și ateliere și întâlniri, axate pe următoarele repere tematice: Drepturile femeii și accesul la piața forței de muncă, Inovația și spiritul antreprenorial al femeilor și Leadershipul femeilor în guvernanța economică. Va fi celebrată, totodată, excelența femeilor în cinematografie și modă.

Obiectivul major al conferinței este de a reuni părțile interesate și actorii care promovează  egalitatea de gen, precum și de a mobiliza guvernele statelor membre ale OIF pentru a elimina obstacolele persistente în calea drepturilor și împuternicirii economice a femeilor.

Cu acest prilej va fi lansată Rețeaua francofonă a femeilor de afaceri, cu scopul de a facilita cooperarea între mediile de afaceri din țările francofone. 

Evenimentul va oferi oportunitatea promovării campaniei HeForShe, inițiativă ONU la care Președintele României, Klaus Iohannis s-a asociat în calitate de Impact Champion (în cadrul mișcării HeForShe10x10x10: http://www.heforshe.org

 

Informații suplimentare despre conferință

 Concept

 Site-ul oficial al evenimentului

 Program pentru participanţi

 Program de presă

 Acreditare participanți

 Acreditare presă

Comunicate de presă

Galerie foto

Galerie video

 Identitate vizuală 

 România și francofonia