Actualitatea MAE

Reuniunea Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene

Miercuri, 15.01.2020

Reuniunea Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europeneLa 15 ianuarie 2020 a avut loc, la sediul MAE, reuniunea Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene, prezidată de Iulia Matei, secretar de stat pentru afaceri europene.

Întrevederea ministrului Bogdan Aurescu cu Marillyn A. Hewson, președintele Lockheed Martin Corporation

Marţi, 14.01.2020

Întrevederea ministrului Bogdan Aurescu cu Marillyn A. Hewson, președintele Lockheed Martin CorporationMinistrul afacerilor externe Bogdan Aurescu s-a întâlnit marți, 14 ianuarie, cu Marillyn A. Hewson, președintele și directorul executiv al companiei americane de produse și servicii militare Lockheed Martin Corporation, aflată în vizită la București. La întâlnire a participat și ambasadorul Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman.

Bogdan Aurescu la reuniunea extraordinară a CAE

Vineri, 10.01.2020

Bogdan Aurescu la reuniunea extraordinară a CAEMinistrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat vineri, 10 ianuarie 2020, la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe, convocată de Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate/Vicepreședinte al Comisiei Europene, J. Borrell, în contextul evoluțiilor recente din Orientul Mijlociu. 

Întrevedere Iulia Matei - Andrew Noble

Vineri, 10.01.2020

Întrevedere Iulia Matei - Andrew NobleSecretarul de stat pentru afaceri europene Iulia Matei l-a primit astăzi, 10 ianuarie 2020, pe ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, Andrew Noble, în vizită de curtoazie.

Întrevedere Bogdan Aurescu – Stef Blok

Luni, 16.12.2019

Întrevedere Bogdan Aurescu – Stef BlokMinistrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut luni, 16 decembrie, o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Regatului Țărilor de Jos, Stef Blok. Discuția a reliefat interesul comun de consolidare a cooperării bilaterale, atât în plan politic, cât și în cel economic, Olanda fiind pe primul loc în topul investitorilor străini în România

Întrevedere Bogdan Aurescu – Kang Kyung-wha

Luni, 16.12.2019

Întrevedere Bogdan Aurescu – Kang Kyung-whaȘeful diplomației române, Bogdan Aurescu, a avut luni, 16 decembrie, o întâlnire bilaterală cu ministrul afacerilor externe din Republica Coreea, Kang Kyung-wha. Dialogul dintre cei doi demnitari a prilejuit o trecere în revistă a stadiului excelent al relațiilor bilaterale, consolidate atât pe parcursul celor aproape 30 de ani de relații diplomatice

Întrevedere Bogdan Aurescu – Pham Binh Minh

Luni, 16.12.2019

Întrevedere Bogdan Aurescu – Pham Binh MinhMinistrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut luni, 16 decembrie, o întrevedere bilaterală cu ministrul afacerilor externe al Republicii Socialiste Vietnam, Pham Binh Minh, în marja reuniunii miniștrilor de externe Asia-Europa (ASEM), de la Madrid. Discuțiile celor doi înalți oficiali au evidențiat dinamica pozitivă a dialogului politic bilateral

Întrevedere Bogdan Aurescu - Dr. Vivian Balakrishnan

Duminică, 15.12.2019

Întrevedere Bogdan Aurescu - Dr. Vivian BalakrishnanMinistrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut duminică, 15 decembrie 2019, o întrevedere cu ministrul afacerilor externe din Republica Singapore Dr. Vivian Balakrishnan, în marja reuniunii miniștrilor de externe Asia-Europa (ASEM), de la Madrid.

Întrevedere Bogdan Aurescu - Toshimitsu Motegi

Duminică, 15.12.2019

Întrevedere Bogdan Aurescu - Toshimitsu MotegiMinistrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut duminică, 15 decembrie 2019, o întrevedere bilaterală cu omologul său din Japonia Toshimitsu Motegi, în marja reuniunii miniștrilor de externe Asia-Europa (ASEM), de la Madrid. 

Întrevedere Bogdan Aurescu - Fletcher Tabuteau

Duminică, 15.12.2019

Întrevedere Bogdan Aurescu - Fletcher TabuteauMinistrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut duminică, 15 decembrie 2019, o întrevedere cu Fletcher Tabuteau, ministru de stat al Noii Zeelande, în marja reuniunii miniștrilor de externe Asia-Europa (ASEM/Asia-Europe Meeting), de la Madrid.